Met de billen bloot. Zo voelt het tenminste.

Al een aantal dagen zit ik tegen dit blog aan te hikken. Het is best spannend om je kwetsbaar op te stellen. Mensen hebben toch een bepaald beeld van je. Gaan mensen mij nu met andere ogen bekijken? Hebben ze een oordeel? Pas ik dan niet meer in het ideale plaatje? Mijn ego maakt er een heel verhaal van. Maar klopt dit negatieve verhaal wel? En wat dan nog? Het gaat niet om mij, het gaat om het hogere doel.

Meer dan 20 jaar heb ik te maken gehad met angst en paniekaanvallen. Zo, het HOGE woord is eruit.

Ik heb echt van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Helaas zonder blijvend resultaat. Nooit heeft iemand aan mij uitgelegd hoe angst en paniek werkt. Na vele jaren is het kwartje echter bij mij gevallen: je kunt angst niet stoppen, het is een doodnormale emotie. Het accepteren van je angst is de enige langdurige oplossing die werkt.

Het hogere doel

De reden waarom ik nu met mijn verhaal naar buiten kom is dat ik mensen met angstige gevoelens kan helpen. Ik kan ze leren een paniekaanval te voorkomen. Dit doe ik in eerste instantie door het schrijven van blogs. Stapje voor stapje wil ik dit verder gaan uitbreiden, met jullie hulp.

Eén ding is zeker: mijn jarenlange struggle is niet voor niks geweest: ik kan nu andere mensen helpen als ervaringsdeskundige en daar ben ik dankbaar voor.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. Volg me op social media en deel het met mensen waarvan je denkt dat het onderwerp ze zal aanspreken.

Lieve groet,
Lisette